Intrebare pentru martori – necromantia

Daca in Vechiul Testament evreii credeau ca mortii inceteaza sa mai existe in mod constient, atunci de ce a mai fost  nevoie ca Dumnezeu sa le interzica practicarea necromantiei (chemarea mortilor)?  De ce ar mai incerca cineva sa intre in contact cu mortii, daca considera ca mortii nu au existenta constienta?

Intrebarea este luata de pe acest sait.

Raspunsurile aici.

13 răspunsuri to “Intrebare pentru martori – necromantia”

  1. ionel Says:

    Pai cum de ce a fost interzisa necromantia pai oare Dumnezeu nu stia cine se AFLA in spatele celor ce se dadeau DREPT A FII SPIRITELE CELOR MORTI,,el care spune Caci cei vii stiu ca vor murii dar cei morti nu stiu NIMIC.Acei ingeri decazuti in frunte cu Satan Diavolul sant cei care azi cu toate ca nu mai pot sa se materializeze ca in trecut,,avand pedeapsa pronuntata deja de Dumnezeu ,sant cei care prin diferite aparitii isi bat joc de cei naivi crezand saracii ca ei comunica cu persoanele decedate,,, e logic numai ca EDITAT DE MODERATOR

  2. gigi Says:

    EDITAT DE MODERATOR pai necromantia era cumva acceptata de catre Dumnezeu,sau era o practica gresita,un pacat ?? Iar practicile unor necredinciosi sa fie aduse drept argumente in ce priveste credinta…sa avem scuze,stimate domn !!! Sunteti ad extra in argumentatia dvs…Aduceti argumente biblice…si atunci e OK….Dar nu practici de genul magiei…Astfel de argumente nu au valoare in cauza.Sigur ca toti cei care fac parte din religia falsa aduc,in lipsa suportului biblic pt.crezurile lor,astfel de argumente…Pai Solomon a gresit cand a scris:CEI MORTI NU STIU NIMIC ??? Sau Ezechiel a fost cumva apostat cand a scris :SUFLETUL CARE PACATUIESTE…VA MURI ???

    • ascultareacredintei Says:

      Nu e vorba de argumentatie aici. Am pus o intrebare. Ce argumentatie gasiti dvs?

      Desigur ca Ezechiel a scris ce i-a spus Domnul. Cu Solomon nu e asa de simplu, dar nu aceasta era ideea, pe care, evident, nu ati inteles-o.

      Argumente biblice am adus in alte articole (nu despre acest subiect). La acest subiect am pus o intrebare. Raspundeti la ea, stimate domn.

      Incercati sa fiti calm si respectuos in raspuns. Multumesc.

    • Bogdan Says:

      Ezechiel nu spune ”SUFLETUL CARE PACATUIESTE…VA MURI ” … ci ”Persoana care pacatuieste acela va muri”.
      pentru ca, cuvantul din ebraica (nefesh) inseamna ”om”,”persoana”,”viata” si alte cuvinte asemanatoare, in unele cazuri poate fii luata asemanata la ” suflet ”, si dupa cum stim de la traducatorii nostri fideli (care le cunastem numele lor, ma repet CUNOASTEM NUMELE LOR pe voi martorii nu cunoasteti numele celor ce vau tradus biblia) nefesh din vechiul testament este echivalent cu cuvantul psychè din noul testament.

      P.S. la voi in Luca 6,9 ce scrie ? [viata = psychè]

  3. gigi Says:

    P.S. Nu inteleg…de ce pt.dvs.ceea ce scrie in Biblie nu este suficient ?? De ce,de dragul unor dogme ignorati,ba chiar contraziceti Biblia ??….

    • ascultareacredintei Says:

      Este suficient pentru mine ceea ce scrie in Biblie. De aceea acest sait.

      De fapt, pentru dvs nu este suficient ce scrie in Biblie, motiv pentru care aveti anumite publicatii creatoare si sustinatoare de dogme. Nu dogmele despre care vorbiti dvs, ci dogmele dvs.

  4. marcu Says:

    Cu parere de rau,va contraziceti singur: spuneti ca va este suficient ce scrie in Biblie.Ei bine,Biblia condamna necromantia…nu va este suficient ??
    Dvs.aici numai de condamnat nu prea ati vrea sa o faceti,pt.ca se pare ca va este de folos la a contrazice Biblia,unde citim: „cei morti nu stiu nimic”.

  5. marcu Says:

    Nu am gasit ironie aici,ci altceva: deturnare de la Adevar.Este asemanator cu ceea ce se gasea in revistele de sah din anii 70 ai secolului trecut,care se numea „mat cu ajutor”,in care se prezentau cele mai gresite mutari intro situatie data.Stiu din experienta mea in predicare ca acesta este un „argument” des folosit pt.a incerca neoprotestantii sa ne convinga ca evreii credeau in nemurirea sufletului.Jalnic…Ca semit,va asigur ca unii chiar credeau;aceasta pt.ca ei nu mai practicau inchinarea la Adevaratul Dumnezeu,Unicul IHWH.Si azi avem exemple: adeptii Cabalei.
    Sa auzim de bine draga domnule …..si va astept cu drag la o reala dezbatere biblica.

  6. Haitas Calin Says:

    martorii lui iehova sint o secta oribila americana nenorocita va spune un fost martor dupa 30 de prosteala la care am fost supus.nu am plecat din sectaa asta nenorocita din cauza sotiei mele insa sa rezolvat ..le-am spus ce gindesc despre ei [ca sint o secta americana nenorocita care isi hartuiesc propria turma asa cum am fost eu hartuit ani dde zile denenorocitul de bindiu titu din baia mre str victoriei nr 97. ar fi multe de spus…calin_ursuletu@yahoo.com.Ma scuzati ca interventia mea nu re egatura cu discutia dvs insa intradevar noi nu aveam voie sa gindim cele scrise in biblie eram obligati sa inghitim intelesul lor a bibliei pe care ori nu il puteam verifica ori era evident gresit ddar daca comenti eri uat la ochi mrginalizat hartuit etc…..

  7. Haitas Calin Says:

    scuze am probleme cu tastatura…cine doreste un interviu de la un fost martor[30]ani sa ma contacteze calin_ursuletu@yahoo.com nenorocitii dupa ce leam spus ca sint osecta americna oribila care isi hartuiesc turma ma mai cheama la ‘PROGRM]sa-mi mai trazneasca creierii o tura binenteles ca m-u exclus dupa declaratia mea.Baia Mare congregati Viilor cuib DE NAPIRCI,BINDIU TITU PAUL ALEXANDRU ZAH VASILE NISTE PILANGII DE MESERIE EI NEAU CONDUS DESTINELE SPRE LUMEA NOUA RAHAT.

  8. ANA Says:

    Felicitari domnule Calin Haitas ca ati avut curajul sa faceti pasul acesta.Sunt convinsa ca sunt multi care au indoieli cu privire la aceasta secta numai ca nu sunt asa de curajosi ca dumneavoastra ca sa iasa de acolo.
    Studiati scriptura in continuare si cereti lumina din partea lui Dumnezeu,si El va va lumina ,si va va arata adevarata cale care duce la mantuire.
    FITI BINECUVANTATI CU INTREAGA FAMILIE IN NUMELE DOMNULUI ISUS.

Lasă un comentariu