Despre Numele lui Dumnezeu in NT

INTREBARI SI RASPUNSURI PENTRU MARTORII LUI IEHOVA

Martorilor lui Iehova le-a fost spus prin intermediul publicatiilor organizatiei lor, „Turnul de Veghere” si „Treziti-va!”, revistele viu colorate pe care acum acestia le raspandesc cu generozitate, ca adevaratul nume al lui Dumnezeu este „Iehova”. Ei au fost invatati asa de catre lideri care poseda o pseudo-cunoastere a limbilor greaca si ebraica. Deci, martorii in general nu cunosc limbile in care s-au scris Vechiul si Noul Testament ci se incred in interpretarea acestora de catre organizatia lor. Dupa cum se stie, insusi intemeietorul miscarii Martorilor lui Iehova (care de la inceputuri si pana in zilele noastre a purtat mai multe denumiri), Charles Taze Russell a fost condamnat de catre un tribunal din S.U.A. pentru sperjur, minciuna sub depunere de juramant, pentru ca dupa ce initial jurase ca cunoaste ebraica, atunci cand a fost confruntat cu alfabetul limbii (nici macar cu o copie a unui manuscris al Vechiului Testament!) nu a fost in stare sa-i recunoasca literele iar ulterior a si recunoscut ca nu cunoaste aceasta limba. Demn de mentionat este faptul ca Russell este cel ce a intentat procesul in care s-a facut vinovat de sperjur, impotriva unui pastor baptist J.J.Ross, care anterior l-a demascat public ca fiind un farsor religios.

Distinctia pe care acestia cred ca au obtinut-o prin restaurarea in Biblie a numelui „Iehova”, nume pe care, pretind ei, „superstitiosii carturari evrei l-au inlaturat din texte” este o falsa pretentie religioasa, un pretext. „Un text scos din context este un pretext”. Pe baza acestui pretext este fundamentata intreaga teologie cultica a Martorilor si a elitismului lor religios.

Comitetul de Traducere al Bibliei Lumii Noi a Turnului de Veghere, a introdus numele „Iehova” in Noul Testament la propria lui discretie, in locurile unde s-a crezut ca textul se refera exclusiv la Tatal. Acest mit este inlaturat de indata ce cineva deschide Biblia pentru a cerceta justetea acestei pretentii. Noul Testament scoate in evidenta un cu totul alt nume decat „Iehova” si acela este numele lui Isus Hristos. Pentru a-l ajuta pe interesatul Martor al lui Iehova sa inteleaga acest adevar, derulati inaintea lui urmatoarele intrebari la care Scriptura raspunde:

IN AL CUI NUME TREBUIE NOI SA NE ADUNAM? MARTORII SPUN CA IN NUMELE LUI IEHOVA. DAR CE SPUNE BIBLIA?

Matei 18:20 -Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu (Isus e cel ce vorbeste!), sunt si Eu in mijlocul lor

1 Corinteni 5:4 -In Numele Domnului Isus, voi si duhul meu, fiind adunati laolalta, prin puterea Domnului nostru Isus…

IN AL CUI NUME SUNT SUPUSI SI DRACII?

Luca 10:17 -Cei saptezeci s-au intors (la Isus) plini de bucurie si au zis: Doamne chiar si dracii ne sunt supusi in Numele Tau. Isus le-a zis…

Fapte 16:18- …Pavel, necajit s-a intors si a zis duhului: In Numele lui Isus Hristos iti poruncesc sa iesi din ea. Si a iesit chiar in ceasul acela.

IN AL CUI NUME TREBUIE PREDICATA POCAINTA SI IERTAREA PACATELOR?

Luca 24:47 Si sa se propovaduiasca tuturor neamurilor in Numele Lui, (contextul indica clar Numele lui Isus!) pocainta si iertarea pacatelor…

IN AL CUI NUME SE PRESUPUNE SA CREDEM SI SA PRIMIM IERTAREA PACATELOR?

Ioan 1:12- Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, (contextul se refera la Isus) le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu.

Fapte 10:43- Toti proorocii marturisesc despre El ca oricine crede in El, capata prin Numele Lui (in context este vorba de Isus), iertarea pacatelor.

1 Ioan 3:23; 5:13- Si porunca Lui este sa credem in Numele Fiului Sau Isus Hristos… V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica.

PRIN AL CUI NUME SI NU PRIN ALTUL CAPATAM NOI MANTUIRE?

Fapte 4:12 -In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti.

AL CUI NUME TREBUIE INVOCAT ATUNCI CAND ADUCEM CERERILE NOASTRE INAINTEA LUI DUMNEZEU, IN RUGACIUNE?

Ioan 14:13,14- …si orice veti cere in Numele Meu (Isus vorbeste), voi face, pentru ca Tatal sa fie proslavit in Fiul. Daca veti cere ceva in Numele Meu, voi face.

Ioan 15:16- …pentru ca orice veti cere de la Tatal in Numele Meu, sa va dea.

Ioan 16:23 -Adevarat, adevarat, va spun ca, orice veti cere de la Tatal in Numele Meu, va va da.

IN AL CUI NUME ESTE TRIMIS DUHUL SFANT?

Ioan 14:26 -Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-l va trimite Tatal, in Numele Meu, va va invata toate lucrurile…

AL CUI NUME SI A CUI AUTORITATE AU INVOCAT-O UCENICII LA VINDECAREA OLOGULUI DIN NASTERE?

Fapte 3:16- Prin credinta in Numele lui Isus, a intarit Numele Lui pe omul acesta…

Fapte 4:7-10,30- …s-o stiti toti si s-o stie tot norodul lui Israel! Omul acesta se infatiseaza inaintea voastra pe deplin sanatos, in Numele lui Isus Hristos din Nazaret…

IN AL CUI NUME AU CERUT APOSTOLII SA SE FACA ALTE MINUNI?

Fapte 4:30- …si intinde-Ti mana, ca sa se faca tamaduiri, minuni si semne prin Numele Robului Tau cel Sfant, Isus.

PE CARE NUME NE-A SPUS PAVEL SA-L CHEMAM?

1 Cor.1:2- …catre Biserica lui Dumnezeu care este in Corint, catre cei ce au fost sfintiti in Hristos Isus…si catre toti cei ce cheama in vreun loc Numele lui Isus Hristos, Domnul lor si al nostru…

CARE NUME ESTE MAI PRESUS DE ORICE NUME?

Efes.1:20,21- …in Hristos prin faptul ca L-a inviat din morti si L-a pus sa sada la dreapta Sa, in locuri ceresti, mai presus de orice domnie, de orice stapanire, de orice putere, de orice dregatorie si de orice nume, care se poate numi, nu numai in veacul acesta, ci si in cel viitor.

Filipeni 2:9 -De aceea si Dumnezeu l-a inaltat nespus de mult si i-a dat Numele care este mai presus de orice nume; pentru ca in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant si orice limba sa marturiseasca spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul.

Referintele biblice de mai sus demonstreaza fara tagada care este Numele prin care adevaratii credinciosi trebuie sa se identifice. Nu nesocotim Numele Iehova al lui Dumnezeu dar dovezile acestea sunt concludente cu privire la Numele pe care Noul Testament il scoate in evidenta. Acesta este Numele ISUS HRISTOS si nu Iehova. Din acest motiv, cat si din multe altele martorii lui Iehova nu pot fi considerati crestini. Aceasta afirmatie o facem cu ingrijorare pentru destinul lor etern si nu ca o condamnare a lor.

CAPELA CRESTINA PETROSANI 1996.
Teodor Macavei. Material inspirat din „The Bible Answer Man” (Marian Bodine)
Christian Research Newsletter, vol.5, nr.3, Mai/Iunie 1992.

Anunțuri

3 răspunsuri to “Despre Numele lui Dumnezeu in NT”

 1. R.R. Says:

  Nu aţi citit în Evanghelie cuvintele de avertizare ale Domnului: Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori (Matei 7,15)?
  : Mulţi îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit? (Matei 7, 22). Vedeţi? Aceştia îl propovăduiesc pe Hristos, dar El însuşi ne îndeamnă să ne păzim de ei. În ziua judecăţii le va spune: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi.
  Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea (Matei 7,23).
  : mulţi vor veni în numele Meu şi pe mulţi îi vor amăgi (Matei 24, 5)?11
  Cred, Doamne, şi mărturisesc că Tu eşti Hristos adevărat,
  Fiul lui Dumnezeu Celui viu”, credincioşii îşi mărturisesc credinţa, dar încă nu-L primesc în ei pe Hristos. îl primesc numai prin împărtăşirea cu preacuratul Trup şi scump Sângele Său.
  Mai există un drum drept, pe care ni-l arată Domnul: Cel ce are poruncile Mele şi le păzeşte, acela este care Mă iubeşte; iar cel ce Mă iubeşte pe Mine va fi iubit de Tatăl Meu şi-l voi iubi şi Eu şi Mă voi arăta lui. (…) Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi,şi vom veni la el şi vom face locaş la el (Ioan 14, 21-23).

 2. R.R. Says:

  Nu vă grăbiţi să trageţi concluzii. Să punem lucrurile în ordine. Este permis să vorbim despre Iisus Hristos cu viclenie sau cu ocolişuri? Este permis săpropovăduim drumul spre mântuire, dar să-i ducem pe cei care ne ascultă la pierzanie? Oare nu aşa au procedat ereticii dintotdeauna? Câte şi câte învăţături n-au existat atât înainte de marele eretic Arie, dar mai ales după el… Toate acestea au fost afurisite de Biserică, în Occident, au apărut nenumărate erezii, însă fără excepţie, ele au fost respinse de Ortodoxie, chiar dacă şi acestea îl mărturisea.
  Nu aţi citit în Evanghelie cuvintele de avertizare ale Domnului: Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori (Matei 7,15)?
  Să nu vă închipuiţi că prin cuvintele acestea, Domnul se referă la cei care nu cunosc numele Său. Nu. Se referă tocmai la cei care se folosesc de numele Lui ca să-i rătăcească pe ceilalţi. Lucrul acesta rezultă din cuvintele pe care le rosteşte imediat după aceea: Mulţi îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit? (Matei 7, 22). Vedeţi? Aceştia îl propovăduiesc pe Hristos, dar El însuşi ne îndeamnă să ne păzim de ei. În ziua judecăţii le va spune: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi.
  Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea (Matei 7,23).
  Cu atitudinea dumneavoastră, îmi daţi dreptul să vă mustru prin cuvintele Apostolului Pavel: vă râvnesc pe voi cu râvna lui Dumnezeu, pentru că v-am logodit unui singur bărbat, ca să vă înfăţişez lui Hristos fecioară neprihănită. Dar mă tem ca nu cumva, precum şarpele a amăgit pe Eva în viclenia lui, tot aşa să se abată şi gândurile voastre de la curăţia şi nevinovăţia cea în Hristos. Căci dacă cel ce vine vă propovăduieşte un alt Iisus, pe care nu l-am propovăduit noi, (…) voi l-aţi îngădui foarte bine (II Cor. 11, 2-4)
  Suntem datori să credem toate câte a binevoit Domnul să ne descopere, fără să adăugam şi fără să scoatem nimic, aşa cum face sfânta Ortodoxie.

 3. R.R. Says:

  „Sfantul Teofan Zavoratul-„

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: