Ioan 5: 17 – 18

„Dar Isus le-a răspuns: ‘Tatăl Meu lucrează pînă acum; şi Eu de asemenea lucrez.’ Tocmai de aceea căutau şi mai mult Iudeii să-l omoare, nu numai fiindcă deslega ziua Sabatului, dar şi pentrucă zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, şi Se făcea astfel deopotrivă cu Dumnezeu.”

Iudeii incercau sa gaseasca mijloace prin care sa-L omoare pe Domnul Isus, dar ceea ce i-a intaratat cel mai tare la crima au fost afirmatiile Domnului Isus cu privire la cine este El. In versetele de mai sus vedem clar trei lucruri:

1. Domnul Isus afirma ca la fel cum Tatal Sau (Dumnezeu) lucreaza, tot asa lucreaza si El, anuland orice diferenta dintre El si Dumnezeu, cu exceptia aceleia legate de identitate personala (e vorba aici de doua persoane distincte, ceea ce reiese clar din exprimarea Domnului Isus);

2. Iudeii au perceput faptul ca Domnul Isus se face deopotriva cu Dumnezeu si cautau sa-L omoare tot mai mult;

3. Apostolul Ioan, cel care scrie cartea, relateaza aceste fapte, realitati subliniind prin modul in care scrie ca Domnul Isus a fost urat chiar pentru faptul ca se facea pe Sine Insusi deopotriva cu Dumnezeu.

Cuvantul tradus in limba romana cu „asemenea” inseamna „egal”, adresandu-se valorii, esentei. Este clar si din acest pasaj ca Domnul Isus nu se credea un inger sau vreo fiinta creata. Dar nu se credea nici Dumnezeu Tatal. El spunea clar despre Sine ca este Fiul lui Dumnezeu, dar egal cu Tatal.

Reclame

Un răspuns to “Ioan 5: 17 – 18”

  1. neAnonim Says:

    Imaginaţi-vă numai ce crize făceau oamenii când Isus făcea asemenea afirmaţii… 🙂
    Revenind, ţin să felicit pe cei care demască si distrug temeliile falselor credinţe.
    Satana încearcă din răsputeri să împiedice omenirea să-L recunoască pe Isus Cristos ca fiu al Lui Dumnezeu şi răstignit pentru noi oamenii, nişte fiinţe atât de mici…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: