Ioan 5: 22 – 23

„Tatal nici nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului, pentru ca toti sa cinsteasca pe Fiul cum cinstesc pe Tatal. Cine nu cinsteste pe Fiul, nu cinsteste pe Tatal, care L-a trimis.”

In planul lui Dumnezeu, Fiul este Cel care are responsabilitatea judecatii. Toata judecata, mai precis, este a Fiului. Dar Domnul spune aici ca Tatal a dat toata judecata Fiului. Aceasta inseamna ca Dumnezeu Tatal poate sa judece deplin, dar si ca Fiul poate sa judece deplin. Aceasta inseamna unitate in aceasta capacitate. Inca odata – judecata lui Dumnezeu fata de tine este in mainile lui Cristos, Fiul lui Dumnezeu. Care este relatia ta cu Cristos? Ce crezi despre El? Pentru ca vei fi judecat, nu te juca!

Dar de ce a dat Tatal toata judecata Fiului? Pentru ca TOTi sa cinsteasca pe Fiul CUM cinstesc pe Tatal. Daca tu esti martor si crezi ca Fiul e un inger, nu ai cum sa cinstesti pe Fiul cum cinstesti pe Tatal, pentru ca ar fi o blasfemie. Scriptura ne arata ca ingerii nu au acceptat inchinare (vezi Apocalipsa). Dumnezeu interzice cinstirea a orice altceva decat Dumnezeu. Acum, aici Scriptura nu ne prea lasa sa ne amestecam lucrurile. Nu ne lasa deloc! Daca cineva nu cinsteste pe Fiul, atunci trebuie sa stie ca nu-L cinsteste nici pe Dumnezeu. Iar daca Il cinstesc pe Fiul, trebuie sa-L cinstesc intocmai cum Il cinstesc pe Tatal. Altfel nu se poate. Cinstea pe care o dau Tatalui, trebuie sa o dau si Fiului, pentru ca Tatal aceasta a vrut cand i-a dat toata judecata Fiului.

Implicatia judecatii este teama de autoritate. Stim ca Dumnezeu va judeca pe poporul Sau. Stim ca Dumnezeu va judeca pe fiecare om, dupa faptele lui. Aceasta ne face sa ii dam cinste. Ei bine, aceasta cinste o are si Fiul, dupa cum o are si Tatal. Caci Tatal a dat toata judecata Fiului cu scopul precis de a-i aduce aceeasi cinste pe care si El o are. Caci i-a dat TOATA judecata, si nu doar anumite prerogative. Inca odata, Cristos se face pe Sine Insusi deopotriva cu Dumnezeu. Si este!

Scopul pe care l-a avut Dumnezeu a fost acela ca toti sa-L cinsteasca pe Fiul, cum Il cinstesc pe el. Sa intelegem ca nu mai putin, ci la fel de mult. Sa intelegem ca Cristos va judeca si sa nu-L mai facem pe Cristos un copil in bratele unei Marie mai sfanta ca Dumnezeu… Cristos a primit toata judecata de la Tatal. Cum ar trebui sa ne purtam noi atunci? Cristos are capacitatea sa judece ca Dumnezeu, ceea ce il pune pe acelasi nivel cu Tatal.

Anunțuri

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: