Ad hominem si martorii lui Iehova

„Un argument ad hominem, cunoscut şi ca argumentum ad hominem (latină: „argument la persoană”, „argument împotriva omului”) constă în a răspunde la un argument sau la o afirmaţie despre un fapt prin atac la persoana care a făcut afirmaţia, în loc să se adreseze la subiectul argumentului sau să producă o dovadă contra afirmaţiei. Această eroare logică se referă la criticile sau atacul la persoana care face afirmaţiile şi prin care se încearcă discreditarea argumentului.” (wikipedia)

De mentionat si argumentum ad hominem circumstatiae, o varianta pentru atacul la persoana.

Este un timp de argumentatie des intalnit, in toate domeniile astazi. Atacarea celui care argumenteaza si nu a argumentului conduce in subiectivism generalizat. Cine atunci e perfect pentru a conchide un argument corect oricum? Daca cine spune ca pamantul se invarte in jurul soarelui, conteaza cine spune aceasta, conform argumentum ad hominem.

Martorii lui Iehova ataca foarte dur, mai ales sub umbrela anonimatului. Ei sugereaza mai degraba anumite chestiuni personale, fara informatii veridice. Informatiile argumentate ar fi fost folosite corect, in argumente non-falacioase, daca asa era cazul cu gandirea MI.

Dar, nu trebuie ca cineva sa fie intimidat de tupeul lor. Daca exista dialog si sunteti de acord cu el, atunci continuati dialogul in sensul obiectiv. Daca nu se poate, lasati-i pe MI sa abandoneze dialogul, chiar printr-o abordare ad hominem.

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: