Argumentul autoritatii

Iata cum suna un astfel de argument: „Ceea ce spunem noi este adevarat fiindca cutare a spus aceasta”, „Ceea ce spunem noi este demn de incredere fiindca preotul a spus asa”, sau „Aceasta informatie este adevarata fiindca a provenit de la presedinte”.

Realitatea este ca informatia nu este in mod necesar corecta doar pentru ca a provenit de la cineva anume. Ea trebuie testata, pentru credibilitate.

Sau:

sursa A spune ca p

sursa A este o autoritate

deci, p este adevarat

 

Acest argument este falacios. O astfel de pretentie trebuie verificata dincolo de ea insasi, sau dincolo de argument. Sau, argumentul in sine, doar el, nu este valabil. Poate fi o realitate, poate sa nu fie, dar adevarul se gaseste dincolo de argument.

Turnul de veghe (autoritatea MI) foloseste aceasta argumentatie atunci cand cere acceptare neconditionata in ce priveste informatia venita direct de la aceasta organizatie (ea insasi). Pretinde ca informatia de la ea este fundamentala, venind direct de la Iehova.

„Ideea este ca crestinii au incredere implicita in Tatal lor ceresc; ei nu pun la indoiala ceea ce el le spune prin cuvantul Sau scris si prin organizatie” (Wathtower 1974, 15 Iulie, pag. 441 limba engleza)

Iata si textul in original: „The point is that Christians have implicit trust in their heavenly Father; they do not question what he tells them through his written Word and organization”.

Exista si o complicatie serioasa in acest caz. Martorii lui Iehova sustin prin implicatie (poate si direct) ca exista si astazi Cuvant din partea lui Dumnezeu, ceea ce intra in conflict cu fundamentele crestinatatii. Si, apoi, folosind aceasta eroare logica, conduc milioane de oameni (dupa estimarile lor), spre a crede ca astazi Dumnezeul adevarat vorbeste oamenilor via Organizatia lor.

Ei continua sa sublinieze ca nu exista mantuire decat in cadrul organizational propriu. Deci, practic, fara revelatia de acum data de Iehova, nimeni nu poate fi mantuit. Ei pretind ca au la baza Biblia. Numai ca, Biblia ne spune foarte clar ca mantuirea este prin har si prin credinta. Harul a fost dat, credinta si ea. Dar credinta in ce? Ioan, Apostolul, de exemplu scrie: „Si aceste lucruri au fost scrise pentru ca voi sa credeti si crezand sa aveti viata”. Pavel subliniaza ca mantuirea este prin har, prin credinta in Isus Cristos. Iuda ne spune magistral ca „credinta a fost data sfintilor odata pentru totdeauna”.

Iata ca Biblia ne arata clar in intregul ei ca Dumnezeu da mantuirea omului prin Isus Cristos. Invataturile Lui sunt inregistrate in NT, astfel incat sa fie suficiente pentru mantuirea omului. Nimic in plus, nimic in minus. Atunci ce ne facem cu pretentia martorilor lui Iehova? Argumentatia eronata ne conduce la cercetare si scepticism. Cercetarea ne conduce la a afla ca este de fapt o afirmatie mincinoasa. Pretentia de fata a martorilor este pur si simplu o argumentatie de control de mase, in lumina Sfintelor Scripturi, o minciuna intentionata. E menita pentru a-i controla pe martori si pentru a insela pe cat mai multi.

In plus, profetiile mincinoase, pretinse revelatii din partea lui Iehova, condamna clar organizatia. Imediat cade si pretentia de „cuvant venit de la Dumnezeul adevarat”. Pai, daca e „adevarat”, atunci NU MINTE. Simplu. In plus, de mai multe ori Turnul de Veghe a schimbat diverse invataturi. Dumnezeul Bibliei, pur si simplu nu se schimba. Nu gasim asa ceva in Biblie. Pentru detalii cititi articolul acesta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: