Pledoaria speciala

O definitie pentru acest argument falacios este:

Pledoaria specială este o falsă argumentare care apără o poziţie ce introduce detalii favorabile sau exclude detalii nefavorabile afirmând că sunt necesare consideraţii adiţionale, însă fără să facă o analiză critică potrivită asupra acestor consideraţii.

Aceasta formulare se foloseste uneori pentru a se salva o propozitie din problemele in care a ajuns, in retorica. Afirmatiile ei suna cam asa: „Nu ne-a fost dat noua sa cunoastem voia lui Dumnezeu”.

Cand o persoana pune la indoiala doctrina MI, acestia fac apel la afirmatii de genul: „asteapta pana raspunde Iehova”, „nu pune la indoiala ca a zis Iehova” sau sugestii de genul: „esti imatur, nu intelegi din acest motiv”. De exemplu, cand martorii sunt intrebati despre cum va continua sa functioneze soarele nostru pentru totdeauna (in contextul in care va ramane fara materie pentru ardere, candva), ei raspund ca Dumnezeu va furniza energia. Niciunde in Biblie nu ni se spune despre faptul acesta. Dar, ni se spune despre un pamant nou si ceruri noi. Interesant, nu?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: