[1] Prefata – articol tradus

Draga Martor al lui Iehova,

Cu cativa ani in urma as fi stat la usa vorbind cu proprietarul despre organizatia lui Iehova. Atunci cand gazda ar fi facut o remarca negativa de orice fel despre organizatie, eu i-as fi pus urmatoarea intrebare:

„Daca ar exista doua femei care sa scrie despre un anumit barbat, una dintre ele fosta lui sotie si cealalta sotia sa actuala care e fericita, care carte credeti ca ar fi cea mai corespunzatoare caracterului sau?” Desigur ca proprietarul case intotdeauna ar raspunde „Fosta sotie”. In acel punct i-as fi inmanat acelei persoane o copie a revistei Watchtower, explicand cum ar putea sa cunoasca adevarul despre Martorii lui Iehova chiar de la martori, in loc sa-si formeze opiniile doar din auzite.

Am crezut deplin ca tot ce e scris de Watchtower era de la Dumnezeu si ca era adevarul asa cum El l-a revelat celor 144.000 despre care se vorbeste in capitolul 7 din Apocalipsa. Credeam ca Biblia a fost scrisa doar pentru cei 144.000 si ca nimeni altcineva nu o putea intelege.

Exista aproximativ 10.000 din cei 144.000 ramasi pe pamant astazi. Restul au fost rapiti. Un mic numar din acesti 10.000 ramasi studiaza Biblia si primesc iluminari spirituale care sunt scrise in cadrul publicatiilor Societatii Watchtower, pentru ceilalti martori. Prin citirea acestor articole Biblia era facuta clara pentru noi.

Credeam ca Iehova Dumnezeu si-a format organizatia in ultimile zile pentru a explica Biblia pentru ca altii sa ajunga sa-l cunoasca.

Credeam ca singura posibilitate pe care o aveam in ce priveste mantuirea era prin aceasta organizatie, Societatea Turnul de Veghe. Exista doar o singura cale pentru mine sa ajung sa-l cunosc pe Iehova Dumnezeu si pe fiul sau Isus Cristos. Aceasta era sa studiez materialul scris de Societatea Turnul de Veghe si sa-i ascult regulile. Trebuia sa fiu un membru activ al Societatii pentru a putea supravietui Armaghedonului.

Credeam ca singurii care au parasit Societatea au fost aceia exclusi datorita pacatului grav, nu fiindca ar fi fost in dezacord sau ar fi descoperit invataturi mincinoase.

Acum ma aflu in partea opusa si va scriu dvs., Dl. sau D-na Martor al lui Iehova, ca unul care in mod atent a examinat credibilitatea Societatii Turnul de Veghe si pretentiile ei de a fi singura organizatie a lui Dumnezeu pe pamant, astazi.

 

ADEVARUL REAL

Cunosc gandurile care va sunt acum in minte. Va ganditi ca probabil am scris aceasta carte din resentiment sau pentru castig financiar. Voi corecta aceste ganduri chiar acum.

Am scris aceasta carte pentru un singur motiv: pentru ca dvs. sa puteti ajunge sa-l cunoasteti pe Isus Cristos ca Mantuitor personal, tot asa cum s-a intamplat cu aproape un sfert de milion de alti martori in ultimii cativa ani. Am iesit din organizatie impreuna cu sotia mea si in prezent il servim pe Dumnezeu asa cum doreste El sa o facem. Nu am fost exclusi si nici nu am comis vreun pacat mare.

Am gasit Biblia ca fiind o carte deschisa pentru fiecare dintre noi. Am descoperit ca Iehova Dumnezeu nu a ales o singura organizatie pentru a fi reprezentat si pentru ca altii sa fie condusi prin Armaghedon.

Am invatat prin Cuvantul Sau, ca Fiul Sau Isus Cristos a murit acum 2000 de ani pentru fiecare dintre noi, si ca toti cei care il primesc pe El in inima vor fi mantuiti. Stiu ca va ganditi „Il accept pe Isus ca sacrificiu rascumparator pentru mine”. Acestea sunt cuvintele pe care Societatea Turnul de Veghe (de acum STV) te-a invatat. Biblia invata ca exista o diferenta de viata si moarte intre a crede in Isus si a-L primi in inima ca mantuitor personal. Aminteste-ti ca si diavolul crede in Isus, dar nu este mantuit.

In aceasta carte iti voi arata:

  • (1) STV nu este organizatia lui Dumnezeu.
  • (2) Vom examina afirmatiile  pe care TV le-a facut cu privire la aceea ca ar fi singurul profet al lui Dumnezeu pe pamant astazi.
  • (3) Vom examina profetiile facute de publicatiile TV pentru a vedea daca s-au implinit.

Am organizat aceasta carte intr-o forma intrebare-raspuns, din moment ce aceasta este modalitatea prin care STV si-a invatat membrii. Va cer fiecaruia dintre dvs sa raspundeti in mod individual fiecarei intrebari, in mod sincer, si sa cautati in documentul corespunzator, pentru a verifica daca ceva a fost scos din context.

Va rog sa aveti mereu in minte ca inteleg ca nu dvs sunteti inselatorul. Inteleg ca ati fost inselat de organizatie impreuna cu alte milioane si ca in mod sincer cautati adevarul. Acesta este motivul pentru care mi-am luat toate masurile sa scriu aceasta carte cat se poate de ne-ofensator.

In ultimii 100 de ani, STV a condamnat crestinatatea. Este acum timpul ca si voi sa cititi cealalta parte a povestii. Puteti dvs in mod sincer sa spuneti in inima voastra ca STV a trecut testul pe care se asteapta ca celelalte religii sa il treaca? Sau este profilul societatii plin de profetii mincinoase si invataturi ne-biblice?

Este important pentru dvs. ca cititi aceasta carte si apreciez onestitatea dvs. in a cauta sa cunoasteti tot adevarul. Biblia spune aceasta cel mai bine in Ioan 8: 31, 32. „Apoi Isus a raspuns acelor evrei care au crezut in El: ‘Daca ramaneti in cuvantul Meu, sunteti cu adevarat ucenicii Mei: veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi'”.

Reclame

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: