Brosura de avertizare – Mormonii si Martorii lui Iehova

Nota: numerele intalnite in text sunt referinte citate la sfarsitul articolului.

Există două secte care merg din uşă-n uşă: Mormonii şi Martorii lui Iehova. Acestea pretind că sunt religii creştine, dar nu sunt.

Mormonii raspandesc urmatoarele invataturi false:
– Dumnezeu a fost un om pe o altă planetă şi membrii mormoni pot deveni dumnezei pe planetele lor.1
– Sunt foarte multi dumnezei.2
– Sfânta Treime ar insemna trei dumnezei separaţi.3
– Intrarea în Raiul ceresc se face prin acordul lui Dumnezeu şi al profetului mormon american Joseph Smith.4
– Dumnezeu are un corp din carne şi oase.5
– Dumnezeu este căsătorit şi dă naştere la bebeluşi spirituali prin relaţii fizice cu soţia lui-zeiţă.6
– Isus Hristos, Satan şi noi toţi suntem fraţi şi surori spirituale creaţi într-o viaţă spirituală pre-existentă.7
– Dumnezeu a avut o relaţie cu Fecioara Maria spre a face trupul lui Isus Hristos.8
– Trebuie să-ţi verşi propriul sânge pentru iertarea unor păcate.9
– Faptele bune sunt necesare pentru iertarea păcatelor.10

Fii atent. Mormonii nu vor mentiona de la inceput aceste doctrine asa-zis ‘superioare’. Deci, nu vei şti ceea ce predică în mod real decât la mult timp după ce li te-ai alăturat. Te-am avertizat.

Martorii lui Iehova raspandesc urmatoarele invataturi false:
– Organizaţia lor ‘Turnul de Veghere’ este profetul lui Dumnezeu.11
– Isus Hristos s-a întors pe pamant in mod invizibil în 1914.12
– Transfuziile de sânge constituie un păcat.13
– Duhul Sfânt nu este o persoana, ci forţa activă impersonală a lui Dumnezeu.14
– Numai membrii organizatiei lor vor fi salvaţi.15
– Isus Hristos a fost un înger care a devenit om.16
– Isus Hristos nu a inviat în mod fizic din morţi.17
– Nu există Sfânta Treime.18
– Faptele bune sunt necesare pentru iertarea păcatelor.19

Fii atent. Martorii lui Iehova vor dori să înceapă un ‘studiu biblic’ acasă la tine. Ce vor de fapt este ca tu să te alături religiei lor.

Aceste grupări sunt secte ne-creştine pentru că ele contrazic invatatura Bibliei referitoare la Isus Hristos şi la mântuire.
În primul rand mormonii spun că Isus Hristos este fratele Diavolului.7 Martorii lui Iehova învaţă că El e un înger care a devenit om.16 Aceste învăţături nu sunt biblice.
În al doile rand ambele secte susţin în mod gresit că pentru a fi mântuit trebuie să cooperezi cu Dumnezeu prin a face fapte bune Biblia spune că mântuirea este un dar gratuit de la Domnul.21 Biblia condamnă adăugarea faptelor noastre la sacrificiul final al lui Isus Hristos pe cruce.22 Galateni 2:21 spune că dacă iertarea pacatelor vine prin fapte („căci dacă dreptatea a venit prin Lege”), atunci Isus a venit în zadar. Mântuirea ne este dată de Harul Domnului doar prin credinţă, nu prin faptele noastre21 care sunt necurate.29 În esenţă, ambele secte predică un mesaj fals despre mântuire.

Biblia învaţă că: este un singur Dumnezeu;23 Dumnezeu e Duh;24 sacrificiul lui Isus Hristos ne curăţă de toate păcatele;25 Isus Hristos e unicul drum către Dumnezeu;26 toţi cei ce-L primesc ca Mântuitor sunt salvaţi;27 iar Isus Hristos este Dumnezeu întrupat, în carne şi oase,20 care a inviat din morţi în acelaşi trup în care a murit.28 Acestea sunt lucruri în care Biserica Crestină a crezut dintotdeauna.
Cele două secte modifica aceste invataturi importante şi prin aceasta conduc oamenii in iad. De ce? Pentru că:Hristosul prezentat de Mormoni (ca fiind fratele lui Satan) si de Martorii lui Iehova (ca fiind un înger devenit om) nu este Hristosul Bibliei. Credinţa te ajută doar atunci când te increzi in adevaratul Hristos.

Mormonii şi Martorii lui Iehova sunt oameni normali si nu trebuie priviti cu ura; dar ei sunt rătăciţi in credinta lor.30 Ei nu ştiu că adevărata Evanghelie este acea a morţii, îngropării şi Învierii lui Isus pentru păcatele noastre şi că noi primim iertarea Lui numai prin credinţă (credinţa în Hristosul adevărat). Satan i-a orbit.30i Isus a spus că dacă un orb calauzeste un alt orb, amândoi vor cădea în groapă.31 De aceea aceasta brosura creştina avertizeaza asupra acestor secte, ca tu să nu fii înşelat.

Dacă vrei să fii asigurat de iertarea păcatelor tale şi să ai pace cu Dumnezeu, atunci trebuie să recunosti că ai păcătuit împotriva Domnului32 si că prin aceasta eşti despartit de El.33 Apoi primeşte-L pe Isus Hristos în viaţa ta; cere-I Lui iertarea păcatelor tale şi sa te mantuiasca. El o va face.27 El este Mântuitor şi Domn şi este foarte aproape de inima ta. Apoi citeşte-ţi Biblia şi du-te la o biserica crestina biblica.

Acum măcar ştii două secte de care sa te feresti. Eternitatea este prea importanta ca să o pierzi fiind dus in ratacire de aceste secte.

REFERINTE LA CARTILE MORMONE
1)Doctrina Mormonă de Bruce McConkie, p. 321. 2)Ibid., p. 163. 3)Ibid., p. 319. 4)Brigham Young, Jurnal al Discursurilor, Vol. 7, P.289. 5)Doctrine şi Legăminte 130:22. 6)McConkie, p. 516. 7)Ibid., pp. 192;589. 8)Ibid., pp.741-742; The Seer, p. 158. 9)Doctrine ale Salvării de Joseph Smith, Vol. I p. 135. 10)Articole ale Credinţei, p. 79.
REFERINTE LA CARTILE MARTORILOR LUI IEHOVA
11)Turnul de veghere,1 aprilie , 1972, pp.197, 200. 12)Poţi trăi etern în Paradisul de pe Pământ, 1982, p. 147. 13)Reasoning from the Scriptures, pp 70-76. 14)Duhul Sfânt, 1976, p. 11. 15)Ibid., Feb. 15, 1979, p. 30. 16)Ajutor la înţelegerea Bibliei, p. 1152; Ceruri Noi şi pământ Nou, p. 30. 17)Poţi trăi veşnic…pp. 143, 144, 172. 18)Lasă-L pe Dumnezeu să fie Adevărat, p. 101. 19)Studii asupra scripturilor, Vol. I pp. 150,152.
REFERINTE LA BIBLIE (CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU)
20)Ioan 1:1,14, 8:58, 10:30; Col. 2:9. 21)Rom. 6:23;3:28;4:5. Ef. 2:8-9. 22)Gal. 3:1-2;5:1-4. 23)Isaia 43:10; 44:6, 8. 24)Ioan 4:24. 25)1 Ioan 1:7,2:2. 26)Ioan 14:6. 27)Ioan 1:12; Rom. 10:9-10. 28)Luca 24:39; Ioan 2:19-21. 29)Isaia 64:6 30)2 Cor. 4:3-4. 31)Luca 6:39. 32)Rom. 3:23, 5:12. 33)Isaia 59:2.

Acest manifest se poate copia şi distribui. http://www.carm.org
[Acest articol a fost redat integral cu acordul autorului de pe harsiadevar]

Reclame

13 răspunsuri to “Brosura de avertizare – Mormonii si Martorii lui Iehova”

 1. virgil Says:

  Am incercat sa citesc, sincer, ce ati scris pe aici.
  Dar nu aveti nici o logica in exprimare.
  In plus, cei ce pretind a fi cineva (sau a fi fost cineva), nu au fost niciodata.
  Toate religiile despre care vorbiti voi sunt rele, doar a voastra este buna, cel putin asa se intelege din ce spuneti.
  Astept desfiintarea voastra de catre oamenii politici ai planetei.
  Stiti ca nu mai este mult, nu?

  • sayabgrigore Says:

   Noi nu incercam a pretende ca suntem cineva , doar incercam a descoperi lumii adevarul,este adevarat ca unele religii nu sunt dupa voia lui Dumnezeu dar exista oameni din anumite religii care fac voia lui Dumnezeu iar Dumnezeu nu tine cont de anumite religii ci doar de cei ce fac voia Lui.Daca nu ai inteles ce vroia sa exprime (ascultareacredintei) te rog sa te mai documentezi si in alta parte.

 2. ascultareacredintei Says:

  Virgil, prietene, nu conteaza cat mai este pana se intampla indiferent ce trebuie sa se intample. Alte lucruri sunt mai importante. Esti a patra persoana care ameninta in comentariul facut la un articol despre martorii lui Iehova.

  Lucrurile incep sa iasa la iveala si aici. Peste tot oamenii sunt tot mai informati. Minciunile vor iesi pana la urma la iveala, indiferent de miscarile politice.

  Daca nu ati gasit o logica in exprimare, cred ca problema este la dvs. Daca-mi cereti ajutorul concret, poate as putea sa va ajut.

  „In plus, cei ce pretind a fi cineva (sau a fi fost cineva), nu au fost niciodata” Este o afirmatie cu adevarat fara sens. Reformulati. Vreau sa ne intelegem si sa discutam clar, atat pentru noi, dar si pentru cei care mai citesc pe aici.

  Ce nu au fost niciodata? Daca cineva pretinde ca a fost primar si a fost primar, atunci argumentul dvs, in acest caz, sustine ca nu a fost primar. Sau cineva poate sa pretinda ca e om… verificabil… Conform argumentatiei exprimate mai sus, acel cineva nu e om. E interesant cu, in acelasi comentariu scrieti „nu aveti nici o logica in exprimare”, referindu-va la articolul redat de mine aici, de pe alt sait. La urma urmei, cine oare nu are nicio logica in exprimare?

  Va rog sa nu intelegeti din ceea ce spun eu (in articolele scrise de mine) ca as sustine ca toate religiile sunt rele, iar a mea este buna. Scopul meu nu este in aceasta sfera.

  Oamenii politici ai planetei nu pot desfinta ceea ce Dumnezeu a infiintat, indiferent daca incearca aceasta, sau nu.

 3. just1likeme Says:

  hey prietene ce religie ai….sau,stai putin…cred ca tu ai doar o credinta…religiile sunt false?

 4. ascultareacredintei Says:

  Prietene, tu ce parere ai despre intrebarea pe care ai pus-o? S-ar merita sa raspund, sau vrei s-o formulezi mai cumsecade?

 5. just1likeme Says:

  acum am citit confruntarea dintre tine si viorel si afla ca nu prea te descurci in a gasi sensul cuvintelor…nu spun ca el s-ar descurca mai bine…dar pe langa ca nu esti in stare sa intelegi ce spune cineva mai si deformezi si parafrazezi cuvintele sale(cred ca ti-ai format un obicei)….asa ca sa luam exemplul cu primarulAplicand acest exemplu la cuvintele sale rezulta:Cei ce pretind a fi primari(adica pretind aceasta la timpul prezent)sau a fi fost primari(timpul trecut),nu au fost niciodata primari.(adica ceea ce pretind ei e doar o minciuna)…unde e greseala lui???
  Iarta-ma daca nu am reusit sa simplific dilema ta…dar pt un om cu ratiune ar trebui sa fie destul de simplu…
  Singura mea suparare e ca cei ca tine iau cuvintele altora si le deformeaza….nu ai si tu un pic de originalitate?sa poti sa-ti formulezi contraargumente edificatoare?

 6. ascultareacredintei Says:

  Astept argumente, ca sa am contra-argumente. Sau, nu asa se procedeaza?

  Pana una alta, doua observatii:
  1. ai exprimat niste reguli pe care nu le respecti tu insuti in comentariu (ba le calci direct, explicit), dar le ceri altuia…

  2. vorbesti frumos, sau vorbesti singur vis-a-vis de acest blog (adica iti voi modera/sterge comentariile)

  Acum una si alta. Una – ai ceva de spus legat de articol? Alta – ma bucur ca alta suparare n-ai. Trebuie sa o fi cautat si pe aceasta din greu.

 7. ascultareacredintei Says:

  who is just like u?

 8. just1likeme Says:

  1)spune-mi te rog ce reguli nu respect.Singura regula pe care probabil o impun e de a nu fi acel gen de om care distorsioneaza orice cuvant spune un altul doar pt ca nu e in stare sa exprime el insusi o idee originala.
  2)se pare ca nici engleza nu sti…imi explici si mie ce vreai sa sti de fapt cand ai pus intrebarea: „who is just like u”?

  • ascultareacredintei Says:

   1. nu e nevoie sa te agiti. Te referi cumva la mine, sau la tine? Fiindca daca te referi la tine, nu-ti respecti propria regula. Iar, daca te referi la mine, nu te voi angaja ca evaluator al meu, fiindca nu te pricepi.

   2. multumesc de apreciere. Pe ce te bazezi? Fa legaturile. Gandeste-te. Apoi, daca binevoiesti, raspunde-mi.

 9. just1likeme Says:

  1)o sa iti raspund atunci cand vei avea bunul simt sa imi raspunzi si tu
  2)“who is just like u”=cine e ca tine(traducere)…asta-i intrebarea pe care vrei sa mi-o pui??? cu ce are legatura??? numele meu de blog este just1likeme care tredus inseamna „doar 1 ca mine”….in acest context ce sens are intrebarea ta?

  • ascultareacredintei Says:

   1. Deci, am incheiat discutia, atunci?

   2. da, in sfarsit ai inteles. Acum, ce anume conduce la concluzia ca nu stiu engleza din ce s-a facut pana aici (nu spun ca stiu), dar vroiam sa descopar firul logic pe care l-ai urmarit spre concluzia data. Cine e ca tine, la cine, adica, te referi cand spui „just1likeme”?

 10. Isfa Alin (@caleacrestina) Says:

  http://pentrumartoriiluiiehova.blogspot.ro/2012/10/viata-mea.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: