[2] Introducere – articol tradus

Articolul de mai jos este traducerea partii numita „Introducere” a cartii pe care o postez in episoade. Fiecare articol apare in limba engleza si apoi tradus in limba romana. Pentru cei care intelegeti engleza, cititi originalul. Numarul din titlu corespunde numarului din titlul articolul in engleza. Probabil ca fiecare articol tradus va fi imediat urmatorul articol public celui dupa care este tradus.

–––––––––––––––– 

Aceasta lucrare este conceputa pentru a-i ajuta pe MI sinceri sa recunoasca(deosebeasca) adevarul despre STV:

 • Pretentiile ei ca este profetul lui Dumnezeu astazi
 • Profetiile ei nu s-au implinit
 • Actiunile de acoperire a dovezile pentru acunderea profetiilor false
 • Responsabilitatea MI sinceri inaintea lui Dumnezeu

STV pretinde:

 • Ramasita unsilor este constituita de profetii zilelor noastre, precum Ezechiel, primindu-si informatiile de la ingeri.

In VT, profetii erau instruiti, atentionati, avertizati, au primit promisiuni si au fost respinsi.  Datorita pozitiei STV, trebuie sa ii testam profetia in acelasi fel in care profetii VT au fost testati.

Deuteronom 18:20-22 / Matei 7:15-20

In verificarea a ceea ce STV profeteste, gasim ca se incadreaza in categoria unui profet mincinos. Profetii mincinosi sunt condamnati in Scripturi si noua ni se spune sa fugim de ei.

Toate dovezile citate au fost luate din publicatiile TV, cu exceptia celor mentionate altfel. Traducerile Bibliei folosite sunt Versiunea King James si Noua Traducere Standard.

Publicatiile Turnului de Veghere folosite

 • Traducerea Lumii Noi 
 • Aid to Bible Understanding
 • Watchtower
 • Make Sure of All Things
 • Awake
 • Kingdom Interlinear, etc.

Un cuvant catre MI:

In The Truth That Leads to Eternal Life (Adevarul care conduce spre viata vesnica), STV invata ca este adecvat pentru un MI sa examineze credintele religioase si credintele exprimate de altii. Aceasta are o baza foarte practica: adevarul in ultima instanta se va revela pe sine si va dainui. De aceea nimeni nu are vreun motiv de a se teme de vreo informatie proaspata despre ceea ce cineva crede; daca este calea adevarata, adevarul va face doar sa o confirme – daca nu este calea adevarata, adevarul nu va putea confirma decat ca este o minciuna.

Cerem oricarui MI sincer sa-si examineze informatiile detinute, pe care le au din paginile literaturii STV. Unele dintre activitatile si crezurile admise de Societate s-ar putea sa vina ca o surpriza pentru dvs. Totusi, ele merita sa fie examinate si cercetate. Considerati urmatoarele:

 • Societatea pretinde ca este profetul uns de Dumnezeu pentru zilele noastre.
 • Conducerea Societatii afirma ca informatia profetica primita vine direct de la ingeri.
 • Totusi, ei au facut multe profetii care nu s-au implinit in timpul (data) specificat.
 • In loc de a se da o noua revelatie sau profetie care sa explice actiunile lui Dumnezeu (asa cum vedem in Cartea Iona), ei au actionat atent si deliberat in ideea de a-si acoperi (ascunde) profetiile false.
 • Acest fapt nu s-a petrecut odata, ci de mai multe ori in decursul anilor.
 • Aceasta practica teribila a fost considerata atat de periculoasa de catre Iehova si Isus, incat ei au spus unele dintre cele mai teribile judecati impotriva celor astfel implicati (vezi Deuteronom 18:20-22; Matei 7:15-20; Apocalipsa 19:20; 20:10).

Acestea nu sunt pretentii pline de ura si senzationale, ci chestiuni care au fost ridicate de multi MI cu dorinta de a cerceta si preocupati. Asa cum Scriptura invata:

„Verificati daca sunteti in credinta, nu incetati sa va dovediti faptul ca inca sunteti” (2 Cor. 13: 5, parafrazare in l. romana), si „Nu credeti orice vi se comunica cu titlul de inspiratie, – in acest caz literatura Societatii – ci testati insemnatatea acestora pentru a vedea daca sunt de la Dumnezeu, deoarece multi profeti mincinosi au iesit in lume.” (1 Ioan 4: 1, parafrazare in l. romana).

Un cuvant catre cei care nu sunt MI:

Crestinul are o responsabilitate unica atunci cand are de-a face cu aceia care pretind ca sunt crestini, dar in schimb urmeaza caile intunericului:

„… Nu luati parte deloc la lucrarile neroditoare ale intunericului, ci mai degraba osanditi-le…” (Efeseni 5: 11)

Scopul acestei carti este in a va ajuta pe dvs, cititorul, sa intelegeti complexitatea si caracterul inselator a unuia dintre purtatorii roadelor intunericului, religia Martorii lui Iehova. Atunci cand veti fi in stare sa intelegeti slabiciunile si erorile in care acestia au devenit robi, veti fi echipati pentru a incepe lucrarea de ajutorare a cunoscutilor MI, rude, prieteni sau vizitatori, pentru a fi eliberati din inchisoarea lor intunecoasa.

Exposé este un cuvant in limba franceza, care inseamna „darea in vileag a ceva discreditabil” si este vorba de sensul in care il folosim aici. In urmatoarele cateva pagini veti fi introdus:

 • 1. Listei de erori din sistemul de credinte al MI
 • 2. Un Exposé care confirma credintele lor (documentat) si,
 • 3. Deseori, o scurta explicatie asupra naturii si/sau pericolului acestei invataturi 

Expose-ul ar trebui citit integral, preferabil, din cel mult doua abordari. Dupa ce ati devenit familiar cu contextul, veti fi in stare sa prezentati MI erorile si inconsistentele religiei lor. Daca vreun martor al lui Iehova pune la indoiala validitatea Expose-ului, sunteti invitat sa deschideti impreuna cu el paginile cu documentatie pentru citatele corespunzatoare. In sectiunea cu documentatii, au fost adaugate foarte multe pagini din literatura MI.

Un lucru trebuie spus in acest moment despre tehnica. Scopul nostru este in folosirea unei unelte precum Expose-ul pentru a-i castiga pe oameni la Isus Cristos scotandu-i din intuneric – scopul nostru nu este neaparat sa castigam un argumnet. Prezentarea noastra in mod ferm a adevarului, trebuie mereu insotita de compasiune.

Este speranta noastra sincera ca veti putea folosi aceste pagini si sa examinati pretantiile Societatii discutate in Expose. Va rugam sa cititi studiul si sa examinati documentatia. Autorii si editorii acestei lucrari ar fi foarte interesati in a coresponda cu dvs. in ce priveste orice corectie sau completare pe care puteti sa o faceti.

Fie ca Duhul lui Dumnezeu sa fie cu dvs in timpul studiului.

Reclame

Etichete: , ,

2 răspunsuri to “[2] Introducere – articol tradus”

 1. Bogdan Says:

  Foarte frumos ! multumesc mult pentru articol !

  acum am mai multe informatii cu care ma pot apara de cei de la MI.

  “Daca vine cineva la voi si nu va aduce invatatura aceasta, sa nu-l primiti in casa si sa nu-i ziceti: „Bun venit!” 2 Ioan 10-11

  Dar asta nu inseamna sa nu-i salutam ci dimpotriva chiar Isus o spune!Matei 5,43-47; Luca 6,27-35).
  Dar ei nu pot intelege, ei ne urasc, ei vin zambind in casa noastra si au si pretentia sa fie ascultati …Ioan ne spune sa nu-i primim ca daca i-am primit vor insista incontinuu, eu de 4 ani ma tot contrazic cu un martor, si am ajuns sa studiez biblia, sa o cunosc la fel ca ei, dar sa o cunosc in modul adevarat, si cel fals.

  si un sfat de la mine.

  ”Nu mai cauta sa te confrunti cu ei, nu mai cauta sa-i faci sa inteleaga, nu vei reusii, ci mai degraba cauta-l pe Dumnezeu, si lasa-i in nestirea lor, sunt ce si-au ales drumul.”

 2. marcu Says:

  Bogdan: nu vreti dvs.sa discutati si cu mine? Sa imi aratati cum cunoasteti Biblia in MOD ADEVARAT?Va astept….CURAJ !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: