Cum au ajuns iehovistii in Romania?

Gasim urmatoarea informatie pe saitul „oradereligie.uv.ro”:

Se datorează unui ardelean pe nume Ion Sima, plecat în America din dorinta de a se îmbogăti. Ajuns în Pensylvania, în schimbul ajutorului este “reevanghelizat” de iehovisti si trimis înapoi în România pentru a câstiga prozeliti(1920). Evident că nu i-au lipsit la întoarcere mijloacele materiale deosebite, pentru a-i convinge pe cei slabi în credintă. Din Ion-crestinul, acum si-a luat titulatura de John-profetul sau profetul-lider.

Din fericire, Sima se trezeste la timp si părăseste gruparea(1927), demascând faptul că secta iehovistă este străină de preocupările religioase, interesul material primează la întemeietorii grupării, este răzbunătoare, are planuri anarhice s.a. Prin acestea a demostrat fără dubiu, pericolul moral si social pe care îl reprezintă secta pentru orice societate.

Cititi tot articolul aici.

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , , ,

72 răspunsuri to “Cum au ajuns iehovistii in Romania?”

 1. marcu Says:

  Credinta noastra nu a ajuns in Romania prin Sima,cand el a revenit in tara aici existand deja grupuri de „studenti in Biblie”.
  Sima nu ne-a parasit ci a fost excomunicat…pt.fapte care l-au facut incompatibil cu principiile credintei noastre.

 2. Dianna Says:

  as dori sa cunosc mai multe despre istoria martorilor.il rog pe autorul articolului sa publice mai multe aricole de acest gen,dar sa incerce sa fie mai obiectiv.eu am o prietena martora si sincera sa fiu mi se pare cea mai altruista persoana pe care am cunoscut-o vreodata.

  • ascultareacredintei Says:

   Draga Dianna,

   sfatul meu este sa pastrezi o buna relatie cu oamenii si chiar de prietenie. Este frumos sa avem prieteni si sa-i ajutam cand putem. Totusi, te-as incuraja sa nu te incurci cu religia propusa de martorii lui iehova. Voi incerca sa mai postez articole despre aceasta miscare. Daca doresti ceva concret, poti studia intre timp articolele de pe internet despre prorociile lor false, dovedite ca atare. Cauta articole si pe acest blog. Timpul nu-mi permite sa scriu aici prea mult, dar se gasesc foarte multe informatii pe internet.

   Cum am mai spus si in alte randuri, cred ca e important sa se stie ca scopul meu nu e sa denigrez persoane, sau pe cei care fac parte din religia MI! Gravitatea ca importanta a mantuirii omului ne face sa fim foarte atenti la tot ceea ce se intampla in jurul nostru, sa identificam invataturile gresite si sa ne pazim de ele. Autorul acestui blog nu se crede salvator de suflete, prin ceea ce face. Am pus impreuna articole pentru a fi usor de gasit. Va rog sa probati ceea ce cititi cu dovezile care sunt pe internet si chiar in cartile MI aparute in timp.

   Succes!

  • Dianna Says:

   Multumesc pt sfat!Deja am inceput sa fac cercetari cu privire la Martorii lui Iehova.Am gasit deja f multe articole negative despre martori si recunosc ca imi displace pt ca eu sunt o `simopatizanta` de-a lor ca sa zic asa.Se vede treaba ca trebuie sa fiu mai atenta si mai putin credula in ceea ce-i priveste.Totusi vreau sa mentionez ca nu puteam da crezare tututor zvonurilor pe care le gasim pe net!

   • ascultareacredintei Says:

    Nu vorbim de zvonuri. Vorbim despre fapte istorice si probleme evidente din scrierile lor. Nu ne apucam sa dam crezare unei intamplari din nu stiu ce sat, care relateaza fapte ce nu pot fi probate si discutii despre care nu avem cum sa stim daca au existat vreodata. Vorbim despre chestiuni masurabile, evidente, pe care le poate cerceta oricine.

    Vreau sa subliniez ca pot exista oameni cu o viata placuta, dar care sa creada baliverne, dar si oameni cu o vorbire frumoasa, fara impact in trairea proprie.

    Va recomand studierea Bibliei cu sinceritate si cautare dupa Dumnezeu, oprindu-va de mai multe ori asupra Noului Testament. Abia apoi veti trece prin filtrul propriu informatiile. Eu am o lunga experienta cu astfel de oameni, in trecut. Am discutat cu multi dintre ei, chiar cu mai mari ai lor din SUA si Romania. Din practica se vede ca stiu Biblia, dar numai aparent, fiindca ceea ce stiu este invatat inainte. Doar mai marii lor discuta pe subiecte relativ noi, restul trebuie sa ramana intr-un anumit cadru cand raspund. Merg cate doi si ca sa se verifice unul pe altul, ca nu cumva unul sa fie atras de alte „erezii”.

    E un sistem foarte bine pus la punct. Totusi, Scriptura si istoria i-a demascat. Eu nu am un aport la aceasta, fiindca demascarea lor s-a facut deja in multe tari si in nenumarare randuri. Va rog sa nu ramaneti la stadiul de a cerceta despre martori, ci sa studiati Cuvantul lui Dumnezeu pentru a cauta credinta adevarata care aduce mantuirea, prin harul lui Dumnezeu.

    Cu deosebit respect.

 3. Dianna Says:

  Multumesc pt raspuns! Si pt sfaturi! Sper ca voi ajunge sa inteleg in cele din urma care este adevarul in privinta martorilor.Dar imi vine in minte o intrebare spontanee…in final care este `adevarata cale` din perspectiva d-voastra?

 4. Dianna Says:

  imi cer scuze pt rusinoasa greseala 😀 rectific:spontana…

  • ascultareacredintei Says:

   Adevarata cale este acea Cale care este si Adevarul si Viata, anume Domnul Isus Cristos, Dumnezeul adevarat si viata vesnica. Viata vesnica este sa Il cunostem pe Dumnezeu si pe Isus Cristos, pe care L-a trimis Tatal. Cristos a venit sa ni-L arate pe Tatal, sa ni-L descopere, fiindca Tatal doreste sa ne faca asemnea Lui. Adevarata Cale este apropierea de Dumnezeu cu incredere, prin Domnul nostru Isus Cristos. Stimata doamna, avem Mantuitor! Sa ne transformam vietile in voia Lui!

   • Dianna Says:

    Am inteles…dar prin intermediul carei religii? si martorii lui Iehova promoveaza aceste ideei…si anume ca trebuie sa credem in jertfa de rascumparare a lui Hristos si ca trebuie sa ii adresam rugaciunile Tatalui numai prin intermediul lui Hristos!D-vostra de ce confesiune sunteti?

   • ascultareacredintei Says:

    Recititi exprimarea mea si o veti gasi gresita din punctul martorilor de vedere. Sau, daca nu observati, dati-le sa citeasca si intrebati-i daca fraza e adevarata. Va vor spune ca nu. Intrebati-i de ce.

    Cautati-L pe Dumnezeul adevarat si, cand il gasiti, cautati o Biserica. Nu invers! Totusi, daca vreti, ascultati Evaghelia in Bisericile unde aceasta se proclama!

 5. Dianna Says:

  Tot nu mi-ati dat un raspuns concret la intrebare.De ce anume va feriti si nu spuneti lucrurilor pe nume? Daca sunteti evanghelist (nici macar nu stiu daca este termenul corect) , sau adventist sau orice altceva de ce nu afirmati sus si tare acest lucru? Oricum va multumesc pt raspunsul dumneavostra…fie el si unul evaziu…tot un raspuns a fost 😀

  • ascultareacredintei Says:

   Nu am considerat necesar sa raspund la intrebare. Nu trebuie sa raspund la orice intrebare, nu? Dar, ca sa nu ma acuzati de anonimat nerespectuos, puteti da clic pe numele meu pentru a merge pe blogul personal unde gasiti datele necesare. Unii oameni nu se ascund, chiar daca nu poarta o trambita cu ei peste tot…

   Nu trebuie sa fiti nici prea insistenta cu aflarea unor informatii pe care nici dvs nu le-ati dat. Incercati un dialog mai prudent (e un sfat), va va ajuta.

 6. Dianna Says:

  Nu va acuz de anonimat nerespectuos!Asta ati inteles d-voastra? Doar ca voiam sa stiu princiipiile carei religii le promovati,atata tot…dar daca d-vostra considerati ca nu este necesar raspunsul ,ok nu o sa insist. Multumesc!

  • ascultareacredintei Says:

   Nu am inteles asta, am precizat „ca sa nu ma acuzati”, nu „fiindca m-ati acuzat” (era o expresie doar, subliniam ceva). Puteti afla ce cautati dand clic pe numele meu cu care comentez (ascultareacredintei).

   In fine, religia mea: sunt crestin. M-am botezat si frecventez o Biserica baptista, care este si Biserica mea locala, unde ma implic.

 7. haker Says:

  apropo ,vreau sa-mi rs la o intrebare:care este numele lui dumnezeu?si as vrea si o dovada din biblie..te rog… fara suparare

  • Dianna Says:

   Iehova este numele lui Dumnezeu

   • ascultareacredintei Says:

    Cearta asta pe „Numele lui Dumnezeu” este puerila si dovedeste nivelul limitat al intelegerii. Cristos a venit sa ne dea cunosterea Tatalui in adevar, prin cuvantul adevarului Evangheliei, pentru ca cei care il cunosc pe Tatal sa poata fii trasnformati dupa chipul Fiului, in care locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii.

    E ca si cum doi copii se cearta intre ei care stie numele corect al tatalui unei colege, dar care habar nu au cine este el, ce face, cum arata, nu au o relatie cu el si nu le foloseste la nimic daca ar reusi sa-i afle numele corect…

 8. vali Says:

  Cine ma poate conduce pana la drumul vieti?

 9. ascultareacredintei Says:

  Vali, Dumnezeu te poate conduce. Cere-I Lui aceasta si apuca-te sa citesti si sa traiesti Cuvantul Sau revelat, fara sa porti ochelarii interpretarilor unora care pretind ca primesc intelegerea corecta a textului direct de la Dumnezeu, precum martorii sau alti tupeisti.

  Scriptura ne-a fost lasata ca dreptar al adevarului si ea insasi determina adevarul prin valoarea pe care o are de etalon absolut al acestuia pentru omenire.

  Cauta o Biserica locala a credinciosilor care traiesc invataturile Scripturii si pune-ti viata in slujba Domnului.

 10. Constantin Says:

  ascultareacredintei,
  Profetul Daniel spune:
  Daniel 12:4 Tu, însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte, şi pecetluieşte cartea, până la vremea sfârşitului. Atunci mulţi o vor citi, şi cunoştinţa va creşte.”
  Daniel 12:8 Eu am auzit, dar n-am înţeles; şi am zis: „Domnul meu, care va fi sfârşitul acestor lucruri?”
  Daniel 12:9 El a răspuns: „Du-te Daniele! Căci cuvintele acestea vor fi ascunse şi pecetluite până la vremea sfârşitului.
  Daniel 12:10 Mulţi vor fi curăţiţi, albiţi şi lămuriţi; cei răi vor face răul, şi nici unul din cei răi nu va înţelege, dar cei pricepuţi vor înţelege.

  Nu crezi că în perioada când cunoştinţa creşte se pot întâmpla erori de înţelegere? Dacă ai fi inspirat de Duhul Sfânt nu ai greşi. Dar dacă la timpul sfârşitului MULŢI O VOR CITI (BIBLIA!!!) ŞI CUNOŞTINŢA VA CREŞTE? (Daniel 12:4)? În timpul creşterii cunoştinţei, evident că se pot produce greşeli de interpretare, deci sunt de înţeles unele erori făcute la începutul cercetărilor (perioada aprox. 1870 – 1932). De fapt lucruri de genul acesta sau întâmplat şi cu primii ucenici:
  Ioan 12:16 Ucenicii Lui n-au înţeles aceste lucruri de la început; dar, după ce a fost proslăvit Isus, şi-au adus aminte că aceste lucruri erau scrise despre El, şi că ei le împliniseră cu privire la El.
  Vezi că anumite lucruri au fost înţelese abia după ce s-au întâmplat?
  Atenţie la ce zicea Isus: „Ţi-ar fi greu să arunci înapoi cu piciorul într-un ţepuş.”

  Ba chiar între primii mari creştini au fost şi mari neânţelegeri:
  Fa 15:37 Barnaba voia să ia cu el şi pe Ioan, numit Marcu;
  Fa 15:38 dar Pavel socotea că nu este bine să ia cu ei pe acela, care îi părăsise din Pamfilia, şi nu-i însoţise în lucrarea lor.
  Fa 15:39 Neînţelegerea aceasta a fost destul de mare, ca să-i facă să se despartă unul de altul. Barnaba a luat cu el pe Marcu, şi a plecat cu corabia la Cipru.
  Asta nu înseamnă că creştinii primului secol ar fi trebuit să fie consideraţi ca practicând o învăţătură falsă.

  Apoi chiar apostolul Pavel era considerat de către evrei ca fiind ateu!!!:

  Fa 28:18 După ce m-au supus la cercetare, ei aveau de gând să-mi dea drumul, pentru că nu era în mine nici o vină vrednică de moarte.
  Fa 28:19 Dar Iudeii s-au împotrivit, şi am fost silit să cer să fiu judecat de Cezar, fără să am dealtfel nici un gând să pârăsc neamul meu.
  Fa 28:20 De aceea, v-am chemat să vă văd, şi să vorbesc cu voi; căci din pricina nădejdii lui Israel port eu acest lanţ.”
  Fa 28:21 Ei i-au răspuns: „Noi n-am primit din Iudea nici o scrisoare cu privire la tine, şi n-a venit aici nici un frate, care să fi spus sau să fi vorbit ceva rău despre tine.
  Fa 28:22 Dar am vrea să auzim părerea ta, pentru că ştim că partida aceasta pretutindeni stârneşte împotrivire.”

  Deci, observi că iudeii voiau să ştie ce este cu partida (secta) din care făcea parte Pavel. Deci este clar că ei o considerau sectă, iar pe Pavel sectar.

  CONCLUZIE: NU TOT CE NUMEŞTE LUMEA SECTĂ ESTE SECTĂ!!!

  Şi multe alte care analizate pas cu pas duc la limpezirea multor lucruri. Dar pentru acest lucru trebuie răbdare, dorinţă pentru adevăr şi multă multă cunoştinţă (Daniel 12:4)

 11. Constantin Says:

  ascultarea credinţei,
  Dacă tu (sau fraţi de-ai tăi) ai dus evanghelia corectă la toate casele, câţi te-au primit în casă şi câţi nu? Ai o evidenţă clară legată de acest lucru? Câte sate ai parcurs? Oamenii te-au primit în case şi ţi-au zis „bun venit”? Te întreb asta pentru că aşa scrii tu în titlu. Nu crezi că ceea ce ai scris ar trebui să se verifice mai întâi pe tine?
  Pe la mine pe-acasă n-a fost nici un baptist! Crede-mă, l-aş fi primit bucuros!
  Pentru că dacă Martorii lui Iehova sunt mincinoşi, totuşi trebuie să existe un popor care să facă ceea ce ai scris tu în titlu pentru ca:
  Matei 24:14 Evanghelia aceasta a împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.

  • ascultareacredintei Says:

   O sticla cu apa otravita poate potoli setea. Dar, fiind otravita, omoara. Faptul ca cineva face un anumit lucru nu inseamna ca acel cineva este si bun. Simularea realitatii nu este realitate, falsurile nu se fac decat fata de un autentic. Argumentul dvs. nu are sens.

   De dragul argumentarii, trebuie sa stiti ca daca un baptist vine la dvs. acasa si merge si la vecini, din usa in usa, NU inseamna ca este autentic!

 12. Vero Says:

  asa cum fiecare dintre noi are un nume, asa si Dumnezeu are un nume. ”Dumnezeu” e un titlu. Cand ne adresam cuiva nu spunem: ”doamna”, acea doamna are un nume si spunem ”Doamna Popescu sau Ionescu”. De ce sunt multe cantari ale ultului baptist adventist „Iehova Dumnezeu”, deci, sa-i spunem pe nume!!! Nu, nu sunt martor al lui Iehova si da ca as fi si ce daca. Ma intreb cati dintre noi adventisti sau baptisti avem curajul lor de a merge din usa in usa, nici unul! Noi facem evanghelizari pompoase si ne luam portia de predica si tot asa… oare asta ne e menirea pe pamant? El ne-a spus sa duicem evanghelia LA ORICE FAPTURA!

 13. marcu Says:

  Adevaratii crestini te cauta ei,Vali….doar trebuie sa te rogi Singurului Dumnezeu Adevarat-Tatal,IHWH…si sa iti deschizi atat inima cat si ochii mintii.SUCCES !

 14. marcu Says:

  Sunteti simpatic simate amfitrion….cum sa caute O BISERICA LOCALA A CREDINCIOSILOR CARE TRAIESC DUPA INVATATURILE SCRIPTURII?
  Exista MAI MULTE ??????

 15. Petre Says:

  Pentru autorul articolului am o intrebare :

  Sa ne spuna dansul cand a fost ultima oara la biserica,si ce a facut ?

 16. Radu Says:

  vezi ca ai un material pe acest site care scrie tampenii…ca martorii lui Iehova practica zeciuiala, ca tin Sambata –> confuzie grava cu adventistii.

 17. gabbyy Says:

  „Nu crezi că în perioada când cunoştinţa creşte se pot întâmpla erori de înţelegere?”

  Draga Constantin, am vazut ca ai scris mai sus ca sunt intelese unele erori facute la inceputul cercetarilor. Din chestia asta deduc, ca poate nu sti ce erori au fost facute la inceput…
  Uiti ca pe o perioada lunga de timp, martorii au tot facut speculatii cu privire la armaghedon? Si mai ales, sti care a fost scopul lor?
  Dar sa zicem, ca ce a fost, a fost si asta este… Bun!
  In prezent daca aruncam o privire asupra invataturilor voastre, gasim si lucruri false. Autorul blogului a mentzionat in articolele sale, cateva. Oare ce se intampla, nu a crescut suficient cunostintza? Mai trebuie sa cresca? Oare cat?
  Dar e interesant totusi, ce spune biblia, la Revelatia 14:4,5.
  Scrie printre altele, ca in gura „fratzilor unsi” nu s’o gasit nici o minciuna…
  Ei bine, imi pare rau, stimate domn, dar chestia asta nu o pot spune despre organizatzia voastra. Niciodata nu s’o putut spune….

 18. marcu Says:

  Ati spus O BISERICA LOCALA.De aici se prezuma ca ar fi mai multe.Daca spuneati: BISERICA LOCALA si o si numeati,era altceva.Asa insa,ma faceti sa cred ca,dvs.neoprotestant fiind,credeti ca ar fi mai multe,asa cum cred toti neoprotestantii.

 19. gaby Says:

  IEHOVISMUL ESTE O SECTA MINCINOASA SI PERICULOASA MARCU DACA TOT NU STIE ARE INFLUENTE PAGANE IUDAICE SI CRESTINE PLUS DE ASTA MAI PROFITA SI DE BANII ALTORA CA INVATATURA E TOTAL GRESITA ADIK HRISTOS E RASTIGNIT PE STALP IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU VOR TRAI 144000 DE OAMENI RESTU PE PAMANT SI CA NUMAI EI SE MANTUIESC NU CRED IN SFANTA TREIME ETC. SI IEHOVA E NUMELE LUI DUMNEZEU DAR IN VERSIUNEA IUDAICA CA SI PETER PETRU DE EXEMPLU ASA CA DRAGI MEI CREDINCIOSI ORTODOCSI SI NEORTODOCSI VENITI LA ORTODOXIE CARE A FOST INFIINTATA SI PARINTII NOSTRI SI NEAMURILE NOASTRE CARE NEAU APARAT SI NU TINETI IN CASELE VOASTRE REVISTE CARTI SI PLIANTE ALE SECTARILOR CACI ELE VA TULBURA MINTEA DE POFTELE VICLENE ALE ACESTOR MINKINOSI SI UMBLA SI DUPA OAMENI BOGATI IN LUME SA PROFITE SI SAI FURE SAI PROSTEASCA SI SAI FRAIEREASCA PE EI ASA CA NU CADETI IN PLASA LOR DRAGII MEI DUMNEZEU SA VA AJUTE SA VA BINECUVINTEZE AMIN.

 20. Seth Says:

  Nu vreau sa vad judec-critic nici pe unii nici pe altii insa vehementa cu care propavaduiti ficare propria ,,casta„…in care toti va vreti a fii mai legitimi unii decat ceilalti sincer pe mine ma scarbeste.De aceea nu m-am putut apropia (in sensul simbolic dar si faptic sufleteste vorbind ) de nici o biserica (eu unul teoretic dupa familie m-am nascut crestin-ortodox desi nu am ales eu asta ci asa sa nimerit).Urasc faptul ca toti damblagiii care se numesc credinciosi dau navala in orase cu sectele lor (Evanghelisti, Penticostali, Baptisti,Martorii lui Iehova,Sambatari, ,,sorcovei si alte ciorogarle oale si ulcele„) luati cele mai bune terenuri din orase prin pile si relatii ,iar in numele credintei si a bisericii ce o propavaduiti ridicati tot felul de monstruozitati de biserici.Nu am vazut la nici o secta sa ridice un azil de batrani,o casa de copii pe principiul social sa il ajut pe cel napastuit…iar daca exista asa ceva intr-un fel sau altul acei ocupanti daca nu sant…neaparat trebuie sa devina la un moment dat adepti ai ,,religiei-bisericii„ vostre fiindca asa-i NORMAL (deci amaratul ala nu mai are dreptul la liberul arbitru fiindca altfel ramane fara supa si camera).Macar eu sant sincer si nu zic ca Ortodoxismul sau Catolicismul este mai breaz fiindca si unii si altii au avut pete negre grave de-a lungul istoriei si chiar pana in prezent (ex.inchizitia,preoti poponari,pedofili,betivi cronici,hulpavi si avizi de bani si putere etc.insa de-acestia aveti si voi destui).
  Eu unul pentru mine si pentru cei la care tin zic mai bine un Doamne ajuta-ma pe mine si pe ai mei (referindu-ma la cei apropiati la care tin),fereste-ma de rele si iarta-mi pacatele chiar daca nu merit si gresesc fata de tine ! … nu ma duc prin biserici sa rod MOASTE (chilotii ,unghiile unuia sau altuia care se zice ca a vazut cine stie ce cai verzi pe pereti si l-au facut ortodocsii mei rapid sfand) incat pana la urma va fii plin tot calendarul (365 zile) cu cruci rosii de atatia sfinti intruchipati. Decat fals credincios mai bine sant asa cum natural ma simt,am pacatuit fiindca sincer eu unul recunosc ca l-am si hulit pe D-zeu fiindca urasc rautatea pe care a lasat-o sa bantuie pe pamant (poate chiar si fac parte din ea dupa cum ar spune unii doar pentru ca vorbesc asa desi eu niciodata nu am facut rau cuiva decat poate pentru a ma apara ipotetic vorbind cel putin din punctul meu de vedere).Nu am nici un fel de regrete si nici teama de judecata fiindca intre falsii credinciosi si mine…mai bine prefer sa raman astfel cum ma stiu (fie si pacatos) Doar Dumnezeu ma va judeca si nu ma tem de judecata sa,nu stiu de ce nu ma tem insa simt ca niciunde oricat de rau ar fii in iad nu exista mai multa suferinta decat sa vezi cat de rau poate fii omul aici pe pamant.Din punctul meu de vedere aici este iadul si aici primim si platim cu totii (plata si rasplata) pentru toate actiunile noastre din timpul vietii.Ce se intampla cu noi dincolo…nimeni nu sa intors sa ne spuna exact cate campii sau cazane cu smoala ne asteapta .Daca ar fii sa ne luam dupa popii si predicatorii (sectelor religioase crestine sau necrestine) care au prostit si inapoiat lumea cu sute de ani spunandu-le oamenilor : daca nu fac…nu cred si nu ,,dreg„ce zic ei atunci iadul , cazanul si chinurile vesnice vor fii ale lor, eu unul prefer atunci sa cred ca nu exista Dumnezeu ,fiindca nici un Dumnezeu (al oricarei religii Iehova – Allah etc.) nu ar putea fii atat de crud si de hain incat pentru faptul ca sa spunem (un om sa indepartat de Dumnezeu macar in sensul de nu-l pomeni sau recunoaste de forta suprema) va fii vesnic chinuit in focul iadului.Atunci ar insemna ca Dumnezeu si-ar incalca propriul principiu de ai face pe oameni mai buni determinandu-i prin liberul arbitru sa devina astfel fortandu-i sa creada in el fiindca altfel vor fii etern chinuiti (parca Satan ar avea mai degraba tendinta asta nicidecum D-zeu din cate conoastem ).Unii zic ca in cazul in care te vei cai vei fi absolvit de vina, insa confunda cainta (sincera remuscare-regret-parere de rau profunda din suflet pentru raul facut ) cu falsa rugaminte la Dumnezeu de a te ierta si a incerca sa-ti cumperi clementa pupandu-l in fund si spunand ca el este Dumnezeul tau cel mai bun si sfant desi nu simti asta (regretul pentru ceea ce ai facut rau altuia) si nu-l respecti cu adevarat pe D-zeu in sufletul tau negru…si cruci si matanii-osanale si dari in stamba pe la biserici …doar-doar nu te va paste iadul.Astia santeti majoritatea oamenilor iar intre a alege vreuna din bisericile voastre mincinoase si prefacute pline de fanatici-indoctrinati religiosi sau a fii considerat ateu de voi ori poate chiar satanist fiindca vorbesc astfel , mai bine prefer calificativele din urma insa vom vedea la judecata cine va trece testul…(imi cer scuze daca am redactat prezentul cu greseli de dictie sau gramaticale insa ,am scris repede si neatent la aceste aspecte propriile pareri vazandu-va cum va contraziceti crezandu-va unii mai buni decat ceilalti…

 21. ascultareacredintei Says:

  Draga Seth, voi raspunde comentariului tau in cel putin o postare pe blogul ascultareacredintei.wordpress.com. Multumesc de mesaj si voi incerca sa fiu atent in raspunsul meu.

 22. angela Says:

  .martorii lui iehova nu sustin ideea iadului.biblia arata ca plata pacatului e moartea romani 6,versetul 23.inainte de a-ti da cu parerea trebuie sa cunosti invataturile,altfel afirmi lucruri eronate

 23. angela Says:

  deasemeni ei cred ca omul a fost creat cu vointa libera si cred ca a te cai inseamna a regreta faptele rele din trecut si anu le mai face!

 24. angela Says:

  si vreau sa mai spun ca martorii merg 2 cate 2 ptr ca asa i-a trimis si ISUS PE UCENICI NU PTR A SE VERIFICA UNUL PE ALTUL.DAR EI PREDICA SI SINGURI ATUNCI CAND AU OCAZIA!

  • ascultareacredintei Says:

   In teorie, puteti sa spuneti ce vreti. Eu stiu de ce merg martorii doi cate doi de la ei. Probabil ca ei cred ce spuneti, posibil sa aiba mai multe motivatii in alegerea acestui numar in calatorie, dar merg atatia si pentru a se verifica unul pe altul. E un intreg sistem, bine pus la punct. Da, organizarea e un punct forte al acestora.

   In legatura cu ucenicii, principiul e ca Domnul Isus trebuie sa-i trimita. Totusi, Cristos si-a trimis ucenicii si in formatii cu mai multi. Si, oricum, principiul se refera la „cum” nu la „ce”. De ce nu merg imbracati ca cei din vremea aceea? Din acelasi motiv nu exista nicio consecventa pentru a argumenta sa se mearga doi-cate-doi fiindca asa „si-a trimis Isus ucenicii”.

 25. marcu Says:

  Angela draga… am impresia ca tanarul de la „ascultareacredintei” a avut ceva tangente cu noi si ,fie a fost excomunicat,fie a avut ceva de impartit cu Pastea ori Maties si de aceea este vehement si subiectiv in ce ne priveste !
  Poate fi asa sau altminteri…este insa cel putin suspecta „pornirea ” d-lui din Hateg impotriva noastra !

  • ANGELA Says:

   SI PAVEL PERSECUTA VEHEMENT CRESTINII CREZAND CA FACE UN LUCRU BUN,IAR ISUS A FOST CHIAR OMORAT DE PREOTII CEI MAI DE SEAMA,ASA CA NU E MAI MARE ROBUL DECAT STAPANUL!

  • ascultareacredintei Says:

   Tanarul nu a fost „martor” (pseudo martor al lui Iehova), nici nu a fost excomunicat de pe undeva, vreodata si nici nu are vreo ura romaneasca sau de vreo alta natura fata de grupare.

   In primul rand, daca nu mai reusiti sa aduceti argumente, o luati personal (atac la persoana, gandire si logica falacioasa, eroana). Eu nu va sugerez sa mergeti pe calea asta, dar faceti cum vreti…

   In al doilea rand, habar nu are cine e Pastea sau Maties. Nu, tanarul acesta nu e nici vehement si nici subiectiv datorita unor chestiuni mentionate de dvs ele insele subiective…

   Ca sa va clarific, sa nu mai fiti mirati si dezorientati, e o chestiune de principiu biblic, se numeste apologetica. Ati auzit de asa ceva? Daca da, atunci vedeti si ce inseamna.

   Invataturile pe care le promovati sunt erezie si despre asta au scris multi si sunt dovezi cate vreti, doar sa le ia cineva in seama. Daca, insa, le va lua cineva in seama, e problema lui/ei.

   Incepem sa eliminam comentariile obraznice si care nu au de-a face cu argumentatia…

 26. Bogdan Says:

  http://www.odaiadesus.ro/iehovisti.html

 27. Isfa Alin (@caleacrestina) Says:

  http://pentrumartoriiluiiehova.blogspot.ro/

 28. ANGELA Says:

  ISUS NU A ZIS SA CONTINUAM SA NE IMBRACAM CA PE VREMEA SA,A ZIS INSA SA NU II JUDECAM PE ALTII!MERG DOI CATE DOI SI PTR A SE INCURAJA SI AJUTA UNUL PE ALTUL,NU II INTREABA NIMENI NIMIC IN LEGATURA CU CELALALT!NU STIU DE UNDE AVETI ACESTE INFORMATII CA MERG SA SE VERIFICE,DAR ESTE FALS CE SPUNETISAU POATE ASA CREDETI DVS.

  • ascultareacredintei Says:

   Asadar, conform PARERII dvs, nu ar trebui sa ma judecati, deci, a spune ca e fals ce zic eu sau ca asa cred eu e judecandu-ma. Eu zic sa va hotarati, si apoi mai vorbim.

   • ANGELA Says:

    CAND SPUN CA E FALSA AFIRMATIA DVS CA MARTORII MERG CATE 2 PTR A SE VERIFICA UNUL PE ALTUL NU O SPUN CA SA VA JUDEC,CI PTR CA STIU SIGUR CA VA INSELATI,EU AM EXPERIENTA IN ACEST DOMENIU DEOARECE AM FACUT ACEASTA LUCRARE DE PREDICARE POATE MAI MULTI ANI DECAT AVETI DVS CA VARSTA!NU POT TACEA CAND VAD CA PROMOVATI O IDEE NEADEVARATA,DVS VORBITI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA,ATI FOST MARTOR SI ATI FACUT ACEASTA LUCRARE DE PREDICARE DOI CATE DOI SA STITI?DVS II JUDECATI SI CRITICATI PE MARTORI ADUCAND ACUZATII FALSE,NU VA JUDEC CACI ARE CINE,APAR DOAR ADEVARUL!
    PAVEL II PONEGREA SI PERSECUTA PE ADEVARATII CRESTINI CREZAND CA E BINE CE FACE PANA CAND A INTELES CA GRESESTE,SA VA AJUTE DZEU SA DESCOPERITI SI DVS ADEVARUL LA FEL CA EL!

   • ascultareacredintei Says:

    Ok.Inteleg punctul dvs. de vedere. Am cateva observatii, totusi:
    – nu conteaza ce varsta am eu, argumentele sunt argumente, indiferent ce varsta au cei care discuta;
    – ce spuneti dvs. este doar o parere personala, evident subiectiva datorita implicarii in acel context despre care vorbiti;
    – din pacate, am suficiente motive sa spun ceea ce spun, e problema mea de unde am informatiile si cum mi le-am format (daca vreau le spun, daca nu, nu.
    – asta cu apararea adevarul e o chestiune relativa. La fel pot sa spun si eu. De fapt, dvs. credeti ca aparati adevarul si va referiti la chestiune asa cum puteti sa o percepeti. Vreau sa va aduc vestea ca adevarul nu are nevoie sa fie aparat de nimeni, ba mai mult, nimeni nu poate apara adevarul. Adevarul poate fi acceptat sau nu.
    – si cine-ar fi adevaratii crestini – martorii? Haideti sa fim, totusi, oameni cu bun simt… In cer nu va merge o organizatie si nici un grup de oameni. Dumnezeu a faurit o mantuire vesnica pentru cei care cred…

    Vedeti ca pana si cand ziceti ca aparati adevarul sunteti in eroare… Cum sa-l aparati, daca sunteti in eroare cu chestiuni fundamentale ale Bibliei? Ce adevar sa aparati? Parerea personala? Aceea nu e „adevarul”.

 29. ANGELA Says:

  SI NU E O REGULA OBLIGATORIE CA MARTORII SA PREDICE DOI CATE DOI,SUNT CAZURI CAND PREDICA SI IN GRUP MAI MARE SAU DOAR DE UNUL SINGUR

  • ascultareacredintei Says:

   Pai nu e obligatoriu, dar se practica, iar unul dintre motivele pentru care s-a implementat este tocmai pentru a se putea verifica cei care ar putea fi „incurcati” de argumente care sa-i aduca inspre realitate…

 30. ANGELA Says:

  REFLECTATI LA CUVINTELE DIN FAPTELE APOSTOLILOR 5:35-39

 31. Angela Rujan Says:

  DE CE SA NU TRIMITEM VERSETE,DACA BIBLIA E CARTEA NOASTRA IN CARE CREDEM?

  • ascultareacredintei Says:

   Care Biblie, cea „tradusa” dupa plac de „expertii” care au vrut sa potriveasca textul ei cu parerile lor?

   • ANGELA Says:

    EU NU V-AM SPUS DIN CARE BIBLIE SA CITITI,ALEGETI DVS DIN CARE CREDETI CA E BUNA.EU IN BIBLIA CORNILESCU AM CITIT CAND AM DEVENIT MARTORA.IMPORTANT E SA CITITI SI SA LUATI AMINTE LA MESAJUL EI

 32. ANGELA Says:

  DACA AVETI POSIBILITATEA CITITI IN TEXTELE ORIGINALE SAU IN RICARE VI-I SE PARE MAI CORECTA

  • ascultareacredintei Says:

   E cu totul alta ideea in ce am spus eu. Daca nu vreti sa intelegeti ideea, nu e obligatoriu acest blog in lectura si contributia dvs.

   • Angela Rujan Says:

    DA STIU,IDEEA E SA VORBITI IMPOTRIVA ACESTEI ORGANIZATII.DAR MAI SUS SPUNEAM SA CITITI IN BIBLIE NISTE TEXTE SI M-ATI INTREBAT IN CARE,DE ACEEA V-AM RASPUNS.MARTORII NU OBLIGA PE NIMENI SA FOLOSEASCA DOAR O ANUMITA TRADUCERE A BIBLIEI,DIMPOTRIVA II INVATA PE APARTENENTI SA VORBEASCA CU OAMENII EXPLICANDU-LE DIN BIBLIA PE CARE EI O CONSIDERA CA FIIND BUNA.EU AM AVUT OCAZIA SA VAD BIBLIA TIPARITA LA IASI IN 1874,BIBLIA CORNILESCU,CEA ORTODOXA SI TRADUCEREA LUMII NOI,CHIAR SUNTEM INDEMNATI SA AVEM MAI MULTE TRADUCERI SI SA LE FOLOSIM IN DISCUTIILE CU OAMENII
    ASA CUM SPUNETI DVS DE TRADUCEREA NOASTRA,SE POATE SPUNE SI DE CELELALTE

   • ascultareacredintei Says:

    Nu e chiar asa cu traducerile… Nu e relativitate. De fapt, sunt traduceri mai bune si mai putin bune. Sunt traduceri si interpretari. Cand traduc sa iasa interpretarea mea, nu mai e traducere. Adevarul nu are nevoie sa fie sprijinit de proptele falsului.

   • ANGELA Says:

    SI CARE SUNT TRADUCERILE BUNE DUPA PAREREA DVS?DE UNDE STITI CA ACELEA SUNT BUNE PE CARE LE CONSIDERATI DVS BUNE?

   • ascultareacredintei Says:

    Studiul Scripturii este amplu si complex. Nu pot sa va raspund in cateva randuri. Nu e vorba despre ce „eu” consider ca sunt traduceri bune, ci e vorba chiar despre traduceri bune si original. Discutia, cum spuneam, e ampla. Ideea pricipala, insa, este ca trebuie atunci cand o traducere e „lucrata” sa iasa ce vrea traducatorul, chiar daca textul de tradus nu are nimic de-a face cu traducerea, cand se insereaza cuvinte, cand se modifica un sens s.a.m.d. NU mai vorbim de o traducere a Bibliei. Pentru o atare traducere, sunt necesare: respect fata de text si viitorul cititor, fata de adevar, cunostinte excelente asupra limbilor de scriere si in care se traduce, caracter si interes curat.

   • ANGELA Says:

    SI DE UNDE STITI CARE E MAI BUNA?SI TRADUCEREA LUMII NOI A FOST FACUTA DUPA ACELEASI CRITERII

   • ascultareacredintei Says:

    Deloc.

   • ANGELA Says:

    DAR CARE ?CEA ORTODOXA?NU CRED!
    DVS CARE BIBLIE O STUDIATI?

 33. Daniel Says:

  Buna ziua!
  Pentru Angela, cate ceva despre Traducerea Lumii Noi:
  https://martoriimincinosi.wordpress.com/2015/03/09/biblia-contrafacuta-a-martorilor-lui-iehova-cea-mai-periculoasa-carte-din-lume/

  Ptr admin,
  Felicitari ptr blog!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: